vrijdag, januari 05, 2007

Aconcagua 2007


Twee bergbeklimmers vinden kennelijk in de Alpen geen uitdaging meer en moeten zonodig naar Zuid-Amerika om de Aconcagua te beklimmen. De site: www.aconcagua2007.nl wordt doorgelinkt naar een café in Zutphen, wat al niet veel goeds betekent.
Als je vervolgens gaat kijken naar de ervaring van beide heren, dan blijkt dat het nog niet veel voorstelt. De ene heeft alleen de Elbrus beklommen, onder begeleiding van een gids. De andere was daar ook bij en heeft daarvoor, ook met een gids, de Mont Blanc beklommen.
Dat betekent dat beide heren over een goede conditie moeten beschikken, maar enig inzicht in bergbeklimmen valt te betwijfelen. Ik hoop dan ook dat ze nu ook zo slim zijn geweest om een goede gids in te huren, maar dat staat nergens op hun site..........
Voor degene die ook dit soort aspiraties heeft, neem eerst eens enkele cursussen bij de NKBV !

1 Comments:

At 9:22 p.m., Anonymous Anoniem said...

Wie durft anoniem, lekker laf zulk simpel ondoordacht commentaar te geven. De eerste regel getuigd al van veel afgunst. De kreet “Moeten zonodig” zegt al genoeg. Daarnaast is het algemeen bekend dat de meeste bergbeklimmers over geringe financiële middelen beschikken omdat het meeste geld uitgaat aan uitrusting. Dus als men gratis een internetsite kan opzetten dat toevallig via een café loopt is dat zelfs heel slim. Daarnaast wordt de ervaring in twijfel getrokken. De laffe anonieme persoon heeft natuurlijk helemaal geen weet en kennis van de overige kennis en ervaring waar de personen in kwestie (lees wij) over beschikken. Er wordt tevens gesteld dat we over een goede conditie moeten beschikken… Je hoeft nu niet echt gestudeerd te hebben om te weten dat je voor het beklimmen van een bijna 7000 meter hoge berg een goede conditie moet hebben. Dat kan de eerste de beste kleuter je nog wel vertellen. Dat was dus een intelligente opmerking. En nee wij zijn niet zo “slim” geweest om een gids in te huren. Omdat wij alles zo doordacht en goed voorbereid hebben gedaan zijn er zelfs op de berg veel personen, waaronder zeer ervaren bergbeklimmers geweest die ons voorbeeld en strategie gevolgd hebben.
Verder kan ik iedereen die dit soort aspiraties heeft aanraden GEEN dure cursus te doen bij de bureaucraten van de NKBV. Maar neem contact op met de personen van de site voor gratis advies. Ik heb vele personen gesproken heb die een cursus bij de NKBV hebben gevolgd maar daar heb je op de berg Aconcagua bij de normaal route niet veel aan.

Dus meneer anoniem, hou je laffe commentaar lekker voor je!

 

Een reactie posten

<< Home